diumenge, 20 d’abril del 2014

Objecte no identificat sobre Eivissa


L'Aparició d'un objecte que  va creuar el cel d'Eivissa el dimecres al voltant de les 19.30 hores ha provocat diverses especulacions entre la població.
L'objecte semblava un meteorit i es va poder observar a plena llum del dia desplaçant-se cap al nord-oest i dirigint-se cap a terra des de gran altura. Un operador de càmera d'IB3 va filmar el fenomen fins que el cos es va ocultar darrere d'una muntanya, a prop del Club de Camp.
La lluminària va ser visible durant uns quatre minuts i presentava una cua flamejant mentre es dirigia cap a l'horitzó. 
Astrònoms d'Eivissa han assegurat desconèixer la naturalesa i origen d'aquest objecte, encara que han descartat que es tracti d'un cos celeste, com un meteorit i estimen més probable que es tracti d'un artefacte humà, i fins i tot han apuntat la possibilitat que sigui un coet o un míssil en ple llançament en el moment d'arribar a les capes altes de l'atmosfera.
Aquest tipus de míssils poden ser llançats des de vaixells de guerra o submarins. No obstant això, també fonts també han recordat que la mateixa la tarda va ser llançat un coet Soiuz des de la base russa de Kazakhstan.
Tanmateix, el fenomen, atesa la lentitud aparent, podria ser un simple deixant de condensación d'un avió proper a l'horitzó que sembla anar caient quan en realitat s'allunya, tal i com ha apuntat en nostre consoci Maties Morey.



Font: «Un objeto desconocido cruza el cielo de Ibiza». Diario de Mallorca (19  d'abril de 2014).